Berg Talent steunt wheeler Rens van de Waterlaat

NU OOK EEN PARALYMPIER BIJ BERG TALENT AANGESLOTEN

Sinds juli 2019 steunt Stichting Berg Talent wheeler Rens van de Waterlaat (18 jaar). Rens is een veelbelovend race-rolstoel talent en maakt deel uit van de nationale selectie die traint op Papendal. Berg Talent is een particulier fonds voor het ondersteunen van sport, cultuur en educatie. De ondersteuning van Rens zorgt ervoor dat hij zijn materialen kan optimaliseren om zo zijn uiteindelijke doel te halen, Nederland vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Rens van de Waterlaat: “ Door samen met Berg Talent deze stap te zetten hoop ik mij in de komende tijd zo te kunnen ontwikkelen dat ik nog meer kan verbeteren op weg naar uiteindelijk de Olympische Spelen. Ik vind het heel bijzonder dat Berg Talent mij als Talent heeft uitgekozen en kijk uit naar deze samenwerking. ”

Arno Mul, bondscoach  van het Paralympische Team: “ Wij zijn bijzonder verheugd dat Rens en Berg Talent gaan samenwerken. Op die manier is het voor hem mogelijk een belangrijke stap in de ontwikkeling van zijn topsport carrière te zetten. Daarnaast zijn wij natuurlijk verheugd dat een sport als Wheelen zo onder de aandacht wordt gebracht. ”

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “ Berg Talent is heel blij om Rens te ondersteunen. Rens is een toptalent en kan een goed rolmodel zijn voor de jeugd. Hopelijk kunnen wij in de komende jaren veel meer jongeren helpen om hun doelen op het gebied van sport, cultuur en educatie te bereiken.”