Bram Cissé – Topbasketbal onderdeel Berg Talent

BRAM CISSE WIL STAP ZETTEN NAAR PROFESSIONEEL BASKETBAL MET HULP VAN DE STICHTING

Nederland heeft altijd hele goede professionele basketballers voorgebracht. Eén daarvan is Bram Cissé, een jong talent (18 jaar) dat dit jaar zijn doorbraak naar de internationale profwereld wil maken. Als onderdeel van de Orange Lions Academy is hij daarmee hard op weg en met de steun van Berg Talent hoopt hij dit doel ook te gaan halen.

Al op jonge leeftijd begon Bram met het spelen van basketbal, eerst in Den Haag & Rijswijk en nu maakt hij deel uit van het Centrum Topsport Onderwijs in Amsterdam en speelt hij bij de Orange Lions Academy. Bram Cissé: “Afgelopen jaren heb ik heel veel geleerd op basketbalgebied, zowel mentaal als fysiek. Zelfs hoe het is om weer helemaal terug te komen na blessures. Dit wordt mijn jaar! Ik hoop dan ook dat ik na mijn VWO te hebben afgerond volgend jaar professioneel basketbal in de Euroleague kan gaan spelen. Om dat te bereiken zet ik alles op alles en is alle hulp zeer welkom. Ik ben dan ook heel blij dat Berg Talent mij wil steunen. ”

Marco van den Berg, headcoach Orange Lions Academy bij de Nederlandse Basketbal Bond: “Bram is een hele bijzondere speler, hij bezit alle kwaliteiten om een echte topper te worden en we werken er hard voor dit te bereiken. Natuurlijk vind ik het jammer als hij volgend jaar uitvliegt maar dan hebben wij ons werk goed gedaan en een topatleet voor het Nederlands Team afgeleverd. Fijn dat er partijen zijn als Berg Talent die een extra steuntje in de rug bieden voor talenten als Bram.”

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “ Top basketbal in Nederland verder helpen is nieuw voor Berg Talent. Wij vinden het een heel inspirerende wereld met mooie teamspelers. Bram is bij uitstek een voorbeeld voor heel veel kinderen in Nederland die beginnen met deze sport op pleintjes en veldjes en zien dat je uit kunt groeien tot een wereldspeler. Wij zijn dan ook heel blij om iemand als Bram te kunnen helpen en hopen dat hij een inspiratiebron wordt voor velen.”

Ben of ken jij een toptalent dat ook een beetje extra nodig heeft om de gestelde doelen te bereiken? Kijk dan op de website van Berg Talent (www.bergtalent.org) of dit talent in aanmerking komt voor ondersteuning en vul het inschrijfformulier in.