Creatief Talent Vittore Vermeulen aangesloten bij Berg Talent

Tijdens een inspirerende bijeenkomst in het Van Abbemuseum in Eindhoven samen met Kunstbendes Hanna van Dis, is officieel gemaakt dat creatief talent Vittore Vermeulen uit Helmond deel uit gaat maken van de Berg Talent familie. Vittore is een creatieve geest die bij Kunstbende, in de categorie Expo, in 2022 winnaar in de voorronde in Brabant is geworden en in de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival de 3e plaats behaalde.

Vittore Vermeulen: “Al van jongs af aan creëer ik graag dingen. Ik ben niet de enige in mijn familie en zo inspireren wij elkaar. Mijn creaties zijn heel divers, zo werd ik 3e bij de Kunstbende met een creatie die zowel in de categorie Fashion als in de categorie Expo zou hebben gepast. Ik ben dan ook heel blij dat ik met hulp van Berg Talent de mogelijkheid heb om het Foundation Year aan de Dutch Design Academy in Eindhoven te volgen. Dit gaat mij zeker helpen om de juiste stappen te zetten voor de toekomst”.

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “Berg Talent is heel blij met dit creatieve talent. Een conceptuele denker waar de hele wereld voor open ligt. Wij zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen en hoe dit een voorbeeld kan zijn voor andere creatieve jongeren. Ook met dank aan Kunstbende, dé creatieve vijver van jong cultureel talent in Nederland, die ons in contact hebben gebracht met Vittore”.

“Initiatieven als Berg Talent zijn ontzettend belangrijk om alle jongeren in Nederland een kans te geven hun dromen en ambities waar te maken, ongeacht het budget. Wij zien jaarlijks ontzettend veel talent bovendrijven en het is geweldig dat ook Berg Talent deze jongeren een podium wil geven”, aldus Marjolein Rietveld, directeur Kunstbende.