Karate talent bij Berg Talent

Karate talent Ricardo Franken gaat deel uit maken van de Berg Talent familie. Ricardo traint al sinds zijn zesde bij Unity99 in Rotterdam en daarnaast 1 keer in de week met het Nationale Selectieteam. Ondertussen heeft hij o.a. brons op het Europees Jeugdkampioenschap in Praag, goud op de Youth League op Cyprus en zilver op het Europese Jeugdkampioenschap in Finland behaald.

Ricardo Franken: “Sinds mijn zesde train ik bij Unity99 in Rotterdam. Ik heb in de leeftijdscategorie Cadet min 16 jaar – 70 kilo op de eerste plaats gestaan op de wereldranglijst. Ondertussen ben ik in een nieuwe categorie beland, junior min 18 jaar – 76 kilo, dus ik ben hard aan het trainen om daar ook weer hogerop te komen. Ik ben heel blij met de steun van Berg Talent om mijn nieuwe doelen te bereiken.”

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “Berg Talent is heel blij met een karatetalent. De levensstijl die daarbij komt kijken is een groot voorbeeld voor andere talenten en alle jeugdsporters in Nederland. Wij kijken dan ook vol bewondering naar wat Ricardo al samen met Unity99 heeft bereikt en nog gaat bereiken.”

Patrick van Daalen, owner van Unity99, is zeer verheugd dat Ricardo ondersteund gaat worden door Berg Talent. “Ricardo is een bijzonder talent, hij weet zichzelf continu te verbeteren en daarmee ook andere jonge talenten te inspireren. Wij kijken uit naar het komende seizoen waarin hij weer mooi stappen kan gaan zetten.”

Virgil Fisser, coach Ricardo: “De weg van talent naar topsporter is geen makkelijke, daar kun je veel steun bij gebruiken. Wij zijn blij dat er partijen als Berg Talent zijn, die Ricardo verder helpen.”