KNALLENDE EINDEJAARSSPURT BIJ BERG TALENT

PARALYMPISCH TALENT EN KUNSTBENDE WINNARES SLUITEN ZICH AAN

Zara Temmink, een groot atletiek talent met een visuele beperking en Dieke de Jong, winnares dans bij de Kunstbende, gaan deel uit maken van de Berg Talent familie. Zara is sinds 2 jaar bezig met atletiek en boekt daarin veel vooruitgang. Op de 100 en 200 meter sprint en verspringen is ze op dit moment Nederlands recordhoudster en de ambitie is om in 2024 aan de Paralympische spelen in Parijs deel te nemen. Dieke won in 2020 de finale bij de Kunstbende in de categorie dans en is dit jaar druk bezig om haar danskennis uit te breiden en te verbreden. Beide dames worden nu door de foundation ondersteund om hun doelen waar te maken.

Zara Temmink: “ Atletiek is echt mijn lust en mijn leven en ik doe er alles aan om in 2024 in Parijs te komen. Sinds september woon ik op Papendal wat mij enorm helpt stappen te maken. Ik verheug mij erop om de andere talenten van Berg Talent te ontmoeten, een aantal wonen hier ook Papendal.”

Dieke de Jong: “Het winnen van de finale bij de Kunstbende was fantastisch. Via hen ben ik met Berg Talent in aanraking gekomen en ik ben heel blij dat Berg Talent mij nu helpt om vervolgstappen in mijn danscarrière te zetten. Ik verheug mij enorm op de samenwerking en de wisselwerking met de andere talenten”.

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “ Berg Talent is heel blij met deze grote talenten.  Het doorzettingsvermogen en het enthousiasme van zowel Zara als Dieke is zeer inspirerend en een groot voorbeeld voor andere talenten. Wij kijken dan ook uit naar een mooie samenwerking en zijn blij deze 2 dames nog dit jaar aan onze groep van talenten te kunnen toevoegen.”