Kunstbende sluit samenwerking met Berg Talent

25 augustus 2020, Amsterdam – Kunstbende, het creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, gaat samenwerken met Berg Talent, een particulier fonds dat jongeren met een groot talent en een klein budget helpt om hun dromen en ambities te realiseren. Deze samenwerking is vandaag aangekondigd. Kunstbende gaat samen met Berg Talent op zoek naar jongeren binnen de culturele sector die de financiële support van Berg Talent goed zouden kunnen gebruiken.

Berg Talent ondersteunt diverse jongeren op het gebied van cultuur, educatie en fysiek welzijn. Dit jaar willen ze ook meer focus leggen op de culturele sector. “Wij zien Kunstbende als dé creatieve vijver van jong cultureel talent in Nederland. Het is dan ook geweldig dat wij samen met hen aan de slag gaan om toptalenten te scouten in de culturele sector die de hulp van Berg Talent goed zouden kunnen gebruiken. Onze talenten begeven zich nu vooral op het terrein van sport en welzijn. Wij geloven dat het ook voor hen versterkend werkt om met talenten kennis te maken uit andere sectoren. We kijken ontzettend uit naar het aankomende traject en hopen op een mooie en langdurige samenwerking met Kunstbende”, aldus Rob van den Berg van Berg Talent.

“Initiatieven als Berg Talent zijn ontzettend belangrijk om alle jongeren in Nederland een kans te geven hun dromen en ambities waar te maken, ongeacht het budget. Wij zien jaarlijks ontzettend veel talent bovendrijven en het is geweldig dat ook Berg Talent deze jongeren een podium wil geven”, aldus Marjolein Rietveld, directeur Kunstbende.

Berg Talent
Berg Talent is een particulier fonds van de familie Van den Berg. Berg Talent heeft tot doel talentvolle jongeren, waarbij de financiële draagkracht niet toereikend is, verder te helpen in het ontwikkelen van hun talent. Onder jongeren verstaat Berg Talent de leeftijdscategorie 11 tot 19 jaar. Berg Talent ondersteunt de jongeren financieel en met advies op het gebied van cultuur, educatie en sporten met kleinere budgetten. Door deze jongeren te ondersteunen probeert Berg Talent ze in staat te stellen hun doelen te bereiken en tegelijk een voorbeeld te zijn voor leeftijdsgenoten. Berg Talent beschikt over een ANBI-status, zie bergtalent.org.

Kunstbende
Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Via voorrondes door het hele land stromen de 100 beste acts door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden de winnaars door een coach klaargestoomd voor een optreden op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix. Inschrijven voor workshops en voorrondes van Kunstbende kan via kunstbende.nl.