Maak kennis met ons eerste Talent

Sinds 1 maart steunt Stichting Berg Talent handboogschutster Kyra Donners (16 jaar). Kyra is een veelbelovend  handboogsport talent en maakt deel uit van het team van Jong Oranje. Berg Talent is een particulier fonds voor het ondersteunen van sport, cultuur en educatie. De ondersteuning van Kyra zorgt ervoor dat zij meer tijd op Papendal kan doorbrengen, trainingsstages kan volgen en haar talenten verder kan ontwikkelen in een topsport omgeving. Kyra’s uiteindelijke doel is om Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen maar als eerste staat nu de selectie voor het WK Handboogschieten voor jeugd deze zomer in Madrid op het programma.

Kyra Donners: “ Door samen met Berg Talent deze stap te zetten hoop ik mij in de komende tijd zo te kunnen ontwikkelen dat ik aan nog meer internationale toernooien deel kan nemen en zo nog meer kan verbeteren op weg naar uiteindelijk de Olympische Spelen. Ik vind het heel bijzonder dat Berg Talent mij als eerste Talent heeft uitgekozen en kijk uit naar deze samenwerking. ”

Emiel Custers, coach Jong Oranje Handboogschieten en Willem van de Worp, programma manager Topsport van de Nederlandse Handboogbond: “ Wij zijn bijzonder verheugd dat Kyra en Berg Talent gaan samenwerken. Op die manier is het voor haar mogelijk een belangrijke stap in de ontwikkeling van haar topsport carrière te zetten. Daarnaast zijn wij natuurlijk verheugd dat een kleinere sport als Handboogschieten zo onder de aandacht wordt gebracht. ”

Rob van den Berg, oprichter van Berg Talent: “ Berg Talent is heel blij om op deze manier van start te kunnen gaan. Kyra is een toptalent in de dop. Ons inziens kan zij een goed rolmodel zijn voor de jeugd. Hopelijk kunnen wij in de komende jaren veel meer jongeren helpen om hun doelen op het gebied van sport, cultuur en educatie te bereiken.”