Skeleton talent Sander de Haan met 120 km/h bij Berg Talent

Terwijl we richting de zomer gaan winters nieuws bij Berg Talent. De stichting gaat Sander de Haan, skeleton talent, helpen om zijn dromen en ambities waar te maken. Sander heeft als doel zich te ontwikkelen tot een Olympisch atleet en Berg Talent wil daar graag een bijdrage aan leveren.

Zoals Sander het zelf zegt: “Skeleton is een sport waar je wel een beetje lef voor nodig hebt. Je ligt namelijk head first plat op je buik en maakt dan een afdaling door een ijskanaal waar de snelheden regelmatig oplopen tot zo’n 120 km/h. Tijdens mijn deelname aan de Youth Olympics in januari 2024 in Gangwon, Zuid -Korea heb ik kunnen proeven hoe het eraan toe gaat tijdens de Olympische spelen en dat smaakt naar meer! Ik train dan ook zomer en winter en probeer naast mijn eindexamen Havo daar al mijn focus op te leggen”.

Rob van den Berg (oprichter Berg Talent) is blij met dit nieuwe talent: “Weer een daredevil bij de stichting waar we met veel bewondering kijken naar het doorzettingsvermogen en enthousiasme bij zo’n jong iemand. Een voorbeeld voor iedereen die graag iets wil bereiken. Zulke talenten helpen wij graag bij Berg Talent een stap verder”.

 

Fotografie: KBSF