Sneeuwpret bij Berg Talent

Freestyle snowboardster Romy van Vreden wordt ondersteund door de stichting.

Aan het einde van het jaar nog een mooi nieuw winters talent bij Berg Talent. Romy van Vreden, freestyle snowboardster uit Den Haag heeft zich bij de stichting gemeld voor hulp om haar ambities waar te maken. Romy wil graag naar de Olympische Winterspelen in 2026 in Italië en Berg Talent wil daar graag een bijdrage aan leveren.

Dat sneeuw goed bij Romy past blijkt wel als ze afgelopen jaar een uitnodiging krijgt voor de Youth Olympic Festival in Vuokatti. Ondanks dat haar board en al haar spullen niet aankomen blijft ze een koele kikker en weet alvast te trainen op geleend materiaal. Vervolgens haalt ze daar ook nog de bronzen medaille op het onderdeel ‘Big Air’, een prestatie die met zo’n lastige start van de wedstrijden alleen voor mensen die het hoofd koel weten te houden is weggelegd. Zelf zegt ze erover: “ik had er wel vertrouwen in dat het goed zou komen, iedereen was druk bezig van alles voor mij te regelen en dan heeft het niet zo veel zin je er extreem druk over te maken, daar komen de spullen niet sneller van “. Kijk voor het hele verhaal op Romy van Vreden – (teamnl.org)

Naast snowboarden studeert Romy aan het Johan Cruijff college (sport en coaching), een opleiding waar ze alle ruimte krijgt om haar lessen ook op afstand te volgen en ze dus mee kan doen aan zo veel mogelijk wedstrijden in en buiten Europa met uiteindelijk doel de kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in 2026 in Italië. Wil je Romy volgen dan kan dat via Romyvanvreden (@romyvanvreden) • Instagram-foto’s en -video’s instagram.com

Rob van den Berg (oprichter Berg Talent) is blij met dit nieuwe talent: “Nederland is natuurlijk niet direct een wintersportland als het gaat om snowboarden. Als je dan kijkt naar de hoeveelheid talent die we al hebben voortgebracht en nu naar de prestaties van Romy dan heb ik heel veel bewondering voor het doorzettingsvermogen en enthousiasme dat zij uitstraalt. Een voorbeeld voor iedereen die graag iets wil bereiken”.