Dieke de Jong

Naam: Dieke de Jong

Geboortejaar: 2003

Talent: danseres

Mijn beste/mooiste prestaties tot nu toe zijn: Het winnen van Kunstbende voelde voor mij echt als een springplank. Ik dans al sinds dat ik een heel klein meisje ben en bij Kunstbende kreeg ik de kans zelf iets te maken en uit te denken, van begin tot eind. Ik won en heb daarna de mogelijkheid gekregen om te performen op de Nederlandse Dansdagen. Daarnaast zit ik nu bijvoorbeeld ook in een jongerenproductie van Internationaal Theater Amsterdam.

Wat wil je bereiken? Ik heb hele grote plannen en dromen. In mij zit een choreografe, een jonge maker, iemand die verhalen wil vertellen. Ik ben gemaakt om te maken. Ik zie mezelf later in grote theaterstukken dansen en natuurlijk toffe stukken choreograferen. Ik wil werken vanuit mijn manier van dansen en daarmee verhalen vertellen op het podium, in plaats van uit het academische regelboekje. Ik zou het tof vinden als mijn visie een plekje in de danswereld krijgt. Bijvoorbeeld door middel van een eigen gezelschap of samenwerkingen met muzikanten, kledingontwerpers etc. Het lijkt me tof om heel autonoom te worden en kunst te maken met een boodschap, iets dat op zichzelf staat en iets achterlaat. Ik wil verder kijken dan alleen beweging en daarom verhalen vertellen op groteske manieren. Ik zie mezelf als een creative director, waarbij ik beeldend verhalen vertel vanuit een concept of maatschappelijk idee. Daarnaast zal ik ook altijd een freestyle danseres blijven met een grote liefde voor de street-and clubstyles en hun cultuur. Net als in het theater, wil ik op de battlevloer ook mijn verhaaltjes blijven vertellen en hierin groeien, geheel op mijn eigen manier.

Waar kunnen we je volgen? Op Instagram kan je me volgen, @diekedejong_. Ik gebruik mijn Instagram nu echt als een canvas om aan de buitenwereld te laten zien waar ik allemaal mee bezig ben. Een soort miniportfolio.

Waar kunnen we je voor wakker maken? Een mooie reis! Naast dansen en muziek maken, geeft reizen me ook echt een magisch gevoel. Ik werk er dan ook hard voor om dit later te combineren.
En dropjes, ik houd echt van drop.