Kyra Donners

Profiel talent:

Naam: Kyra Donners
Geboortejaar: 2003
Talent: Handboogschieten – beste prestaties:

  • 1e NK outdoor + indoor,
  • 4e op de kwalificaties voor de Youth Olympics op het WK in Argentinië,
  • 9e plaats Youth Cup Kroatië (dat was mijn eerste internationale wedstrijd)

Wat wil je bereiken: Olympische spelen

Waar kunnen we je volgen: Instagram : kyra.donners , Facebook : Kyra Donners

Waar kunnen we je voor wakker maken: Pizza

Update periode januari  – mei 2019:
Afgelopen seizoen was een indoor seizoen, dan zijn er niet echt buitenlandse wedstrijden dus ik heb vooral op techniek getraind. Het komende outdoor seizoen is het WK in Spanje en een Youth Cup in Bucharest waar ik aan mee wil doen.

Update zomer 2019:

In 2017 ben ik voor het eerst uitgezonden naar de Youth Cup Handboogschieten in Kroatië, hier heb ik een 9e plaats behaald. Vervolgens heb ik meegedaan aan het WK in Argentinië, wat een mooie ervaring was. Als 14-jarige heb ik hier een 4e plaats behaald en Nederland verzekerd van een ticket voor de Youth Olympic Games. De Nederlandse Handboogschiet Bond heeft me naar aanleiding van deze prestatie bij Berg Talent voorgedragen.

In 2018 ben ik uitgezonden naar 2 wedstrijden, de Youth Cup in Italië en het EK in Griekenland.

De afgelopen maanden heb ik last van een blessure gehad, maar heb ik toch proberen te trainen voor de selectie van de Youth Cup in Roemenië 2019. Helaas was het tijdsbestek te kort om een goede prestatie neer te zetten.  Na een moeizaam start van de wedstrijd begon ik wel mijn vorm terug te vinden. Ondanks dat ik als eerste geëindigd ben, heb ik de richtscores om uitgezonden te worden niet gehaald en ben ik helaas niet geselecteerd. Daarna heb ik mij even helemaal gefocust op school om HAVO 4 te halen. Ik ben met een voldoende lijst overgegaan en wil volgend jaar de HAVO met een diploma afsluiten.

Helaas ben ik daardoor wel tot de conclusie gekomen dat topsport en een eindexamenjaar voor mij te zwaar zijn qua druk om voor beiden op het goede niveau te kunnen presteren. Ik heb dan ook de hele moeilijke knoop door moeten hakken dat ik mijn handboogschietcarrière de komende tijd on hold ga zetten en mij volledig ga focussen op het halen van mijn HAVO diploma. In overleg met de Nederlandse Handboogschiet Bond betekent dit dat ik ook geen onderdeel meer uitmaak van Jong Oranje en dat de ondersteuning van Berg Talent ook stopt. Ik vind dit heel jammer maar heb gemerkt dat beiden voor mij op dit moment teveel is. Hopelijk kan ik na het halen van mijn diploma de draad weer oppakken, dan is mijn talent voor handboogschieten niet verloren gegaan. Als ik over 1 a 1,5 jaar zou besluiten om de boog weer op te pakken, dan heb ik nog steeds een aantal jaren als junior te gaan en is er nog steeds de  mogelijkheid ver te komen in de sport.

Ik wil graag Berg Talent en de Nederlandse Handboogschiet Bond voor alle ondersteuning bedanken en hoop iedereen in een latere fase weer tegen te komen.