Rens van de Waterlaat

Naam: Rens van de Waterlaat

Geboortejaar: 2001

Talent: Wheelen, race-rolstoelen, mijn hoogst behaalde scores tot nu toe zijn

–          100m 14,70 sec,

–          200m 25,59 sec,

–          400m 49,57,

–          800m 1.38,79,

–          1500m 3.08,52

Wat wil je bereiken: ik streef er naar om de spelen van 2020 in Tokyo te halen en als dat niet mogelijk dan de spelen van 2024 in Parijs

Waar kunnen we je volgen: Instagram rensrolstoel en rens van de waterlaat op facebook (maar dat gebruik ik niet zoveel)

Waar kunnen we je voor wakker maken: voor een trainingstage in een lekker warm land

Update over de afgelopen & komende tijd:

We hebben vorig jaar (2018) het EK gehad, dat was mijn eerste grote wedstrijd. Daarnaast zijn we eerder dit jaar naar Zwitserland geweest. Daar is het mij gelukt om elk PR dat ik had te verbeteren en nu zijn we hard in training voor het volgende grote toernooi.

Update plannen voor 2020: Het is nu winterperiode bij onze trainingen dus dat betekent dat veel trainingen naar binnen verhuisd zijn. De atletiekbaan wordt in de winter nogal een ijsbaan om op te rijden dus daar kunnen we dan niet terecht. Dat betekent ook dat er even geen wedstrijden zijn, pas tegen mei beginnen de eerste wedstrijden weer. In de winterperiode trainen we harder ter voorbereiding op het wedstrijdseizoen dat zijn zwaardere trainingen. Wel hebben we nog trainingsstages zoals bijvoorbeeld eind januari op Tenerife, daar kunnen we wel buiten trainen.

Ik hoop dat de wedstrijden in Zwitserland nog voor de spelen komen, daar kun je namelijk lekker hard rijden omdat het een harde baan is. Pas geleden heb ik discs besteld, dat zijn dichte wielen. Doordat de wielen dicht zijn kun je meer kracht overbrengen op het wiel en heeft deze minder luchtweerstand. Hierdoor ga ik nog harder rijden. Ik kan dan ook niet wachten om ze uit te proberen.

Update voor 2022: op dit moment ben ik hard aan het trainen voor deelname aan de Paralympische spelen in Parijs. Mochten er mensen zijn die mij willen helpen, ik heb een crowdfundingsactie opgezet, kijk voor meer informatie hier https://yvgtf.nl/talentboek/help-rens-van-de-waterlaat-zijn-paralympische-droom-waar-te-maken