Ricardo Franken

Naam: Ricardo Franken

Geboortejaar: 2006

Talent: Karate

Mijn beste/mooiste prestaties tot nu toe zijn:

  • Brons op het Europees  Jeugdkampioenschap in Praag (juni 2022)
  • Goud op de Youth League in Cyprus (mei 2022)
  • Zilver op het Europees Jeugdkampioenschap In Finland (augustus 2021)
  • Winnaar van de Sport Award Rotterdam in de categorie sporttalent (2021)

In de leeftijdscategorie Cadet min 16 jaar –70 kilo stond ik op de 1e plaats van de wereldranglijst. Op dit moment zit ik in een nieuwe leeftijdscategorie junior min 18 jaar -76 kilo, daar sta ik op dit moment op de 7e plaats van de wereldranglijst maar ik ga mijn beste doen om weer hogerop te komen.

Wat wil je bereiken: Wereldkampioen worden eind Oktober dit jaar in Turkije

Waar kunnen we je volgen: Instagram/ ricardo.karate_

Waar kunnen we je voor wakker maken:  liever nergens voor maar ik start de dag wel graag met iets zoets

Ik begon met karate toen ik 6 jaar oud was bij Unity99 in Rotterdam. Het voelt voor mij als een tweede thuis want ik train daar al 10 jaar bijna dagelijks. Ik train ook 1x per week met het Nationale selectieteam op een andere locatie. Ik zit in HAVO-5 op Thorbecke topsport een speciale LOOT school waar ik school en sport goed kan combineren. Hierna wil ik een leuke HBO opleiding gaan kiezen bij de Hogeschool Rotterdam waarbij ik topsport naast mijn studie kan blijven beoefenen. Naast school en trainen werk ik ook nog af en toe in de horeca op festivals en bij voetbalwedstijden.

Het leuke is dat ik veel moet reizen om aan toernooien deel te nemen. Ik heb al vele mooie bekers en medailles gewonnen in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Italië, Portugal, Engeland, Frankrijk, Finland, Cyprus en Tsjechië

Mijn droom is om uiteindelijk deel te mogen nemen aan de Olympische spelen als karate Olympische sport word. Tot die tijd wil ik zoveel mogelijk naar internationale  toernooien om mezelf te blijven uitdagen.