Sander de Haan

Naam: Sander de Haan

Geboortejaar: 2008

Talent: Skeleton

Mijn beste/mooiste prestaties tot nu toe zijn:

Een 9e plaats op de Youth Olympics 2024 in Gangwon, Zuid-Korea en een deelname aan het WK Junioren onder 20 in Lillehammer.

Wat wil je bereiken: ik wil graag Olympisch atleet worden

Waar kunnen we je volgen: Instagram: sander.de.h

Waar kunnen we je voor wakker maken: Een skeleton afdaling of een kaneelbroodje.

En verder: Skeleton is mijn grote passie. Een sport waar je een beetje lef voor nodig hebt omdat je op je buik liggend, head first een afdaling in een ijskanaal maakt waarbij snelheden van 120 km/u geen uitzondering zijn.

Via de BSBN (Bob en Skeletonbond Nederland) mag ik sinds 2022 meedoen in het development team. Twee jaar geleden heb ik mijn eerste wedstrijden mogen sleeën en dit was een prachtige ervaring voor mij. Ik heb meegedaan aan de Omega Youth Series en heb me toen geplaatst voor de Youth Olympics. Hier heb ik kunnen proeven hoe het er aan toe gaat tijdens de olympische spelen. Om mijn doel te kunnen bereiken train ik in de winter in het buitenland en in de zomer doe ik aan sprinttraining en krachttraining om in de winter sterk op het ijs te staan. Ook ga ik zomers een paar keer naar het buitenland om daar op een startbaan te trainen. Het winter seizoen begint voor mij dan in het najaar en loopt tot en met maart. In deze periode vinden de wedstrijden plaats. Op dit moment ben ik nog even bezig ben met mijn eindexamen HAVO maar daarna hoop ik mij weer helemaal te focussen op skeleton.

Fotografie: KBSF