Golfsurfen bij Berg Talent

Tegen het einde van het jaar nog een mooi nieuw ‘zomers’ talent bij Berg Talent. Elin Geerlings, golfsurfster, heeft zich bij de stichting gemeld voor hulp om haar ambities waar te maken. Elin wil graag de olympische spelen bereiken, pipeline surfen en een WSL Championship Tour event winnen en Berg Talent wil daar graag een bijdrage aan leveren.

Elin wil niet alleen het bovenstaande bereiken maar ook een rolmodel zijn voor andere leeftijdgenoten. Zoals Elin het zelf zegt: “Surfen is mijn leven. Ik ben gelukkig als ik surf. Sinds ik drie jaar terug het verhaal op tv zag van golfsurfster Bethany Hamilton, die ondanks dat ze bij een haaienbeet haar arm verloor doorging met wat zij het liefste wilde, wist ik dat ik net zo goed wilde worden als zij. In de afgelopen 3 jaar heb ik een grote groei doorgemaakt. Toen kwam ik erachter dat niet veel meisjes golfsurfen op een shortboard zoals ik. En dat is jammer. Ik moest zelf het pad vrij maken en heb altijd jongens als teamgenoten. Dat heb ik best wel eens jammer gevonden en daarom wil ik graag een rolmodel zijn voor alle jonge meiden die ook graag willen surfen, maar het gevoel hebben dat dit voor een meisje niet mogelijk is. Ik wil laten zien dat het wel mogelijk is, en dat je heel veel kan bereiken, als je ergens vol voor gaat! Ik wil de Bethany Hamilton worden voor alle meiden in NL”.

Rob van den Berg (oprichter Berg Talent) is blij met dit nieuwe talent: “Wij hebben veel bewondering voor het doorzettingsvermogen en enthousiasme dat Elin uitstraalt en zien in haar een voorbeeld voor iedereen die graag iets wil bereiken. Zulke talenten helpen wij graag bij Berg Talent een stap verder”.

Fotografie: @TightArcs-Fuerteventura